Annons:

Cimber Sterling ger upp – drar drastiskt ner på verksamheten

Cimber Sterling ger upp kampen mot Norwegian från Köpenhamns flygplats och omlanseras som ett renodlat regionalflygbolag. Sterlings lite längre flyglinjer försvinner, liksom de större planen.

Det danska flygbolaget Cimber Sterling är på väg att ge upp kampen mot Norwegian från Köpenhamns flygplats, skriver Finansavisen. Verksamheten skärs ner drastiskt och hela bolaget ska omlanseras inom några dagar, skriver Børsen. Det nya Cimber Sterling kommer i fortsättningen att flyga endast små propell- och jetflyg.
 
Däremot kommer flygbolagets trafik till Medelhavet i sommar att genomföras som planerat. Det meddelar Cimber Sterlings pressavdelning till Travel News. Hur flygprogrammet därefter kommer att se ut ges inget besked om från flygbolaget.
I Börsen säger dock vice vd Jacob Krogsgaard:
– Vi väntar oss att tillväxten kommer att komma från regionala flygningar och det är självfallet något som vi ska ta höjd för i vår strategi. Men därmed inte sagt att vi inte fortsätter att flyga leisure.
 
Sedan Cimber Sterling börsnoterades för två år sedan har det samlade underskottet uppnått 440 miljoner danska kronor. I somras köpte den ukrainske miljardären Igor Kolomoyoskij upp stora delar av bolaget, men aktiekursen har fortsatt att rasa. I år har flygbolagets kurs sjunkit 60 procent.
I måndagen blev det också klart att Cimber Sterling hittat en ny finansdirektör, Martins Antonovics som närmast kommer från Air Baltic, som kommer att rapportera till Cimber Sterlings svenske vd Jan Palmér.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024