Annons:

Regeringen säkrar Malevs ekonomi för att undivka konkurs

Ungerns regering tänker stötta flygbolaget Malev ekonomiskt för att det inte ska gå i konkurs under tiden som förhandlingar med tilltänkta investerare fortsätter.        

 I ungersk media har det den senaste tiden florerat uppgifter om att Malév är nära konkurs, eftersom det framkommit att regeringen inte velat investera mer i flygbolaget.

Men regeringen har nu meddelat flygbolaget att man säkrar en oavbruten drift tills förhandlingarna med tilltänkta investerare är avslutade. Därmed undgår flygbolaget en fruktat konkurs. Samtidigt har effektiviseringar inom bolaget lett till ekonomiska förbättringar de senaste månaderna. Omsättningen i oktober var exempelvis 29 procent högre än samam period förra året. Passagerarantalet steg med 16 procent, vilket var den första månaden som gav ett ekonomiskt överskott på många år.

Ungerns finansminister har samtidigt bekräftat att regeringen förhandlar med en tjeckisk investerare om att starta ett helt nytt flygbolag och att det avtalet kan bli klart i mitten av nästa år.

EU-myndigheter fortsätter också sina undersökningar om Malev har mottagit över 2,5 miljarder kronor i olagligt statsstöd mellan 2007 och 2010.

Kommentarer är stängda.