Annons:

Nytt på TUR – Travel News har listan

Ett stjärnspäckat framtidsseminarium, FuTURe, med Per G Braathen och Petter Stordalen på scen ska lyfta onsdagen före TUR till en spännande nätverksdag. Det är en av nyheterna på TUR 2012, som planeras för fullt i skuggan av Europas skuldkris.

Med en power point-presentation som bär rubriken ”Vart är TUR på väg?” åker TUR:s mässansvarige Per Magnusson runt till mängder av reseföretag för att berätta om hur förändringsarbetet på allvar tagit fart inför nästa års TUR 21-25 mars.

– Det var förändringar redan det här året, bland annat med mötesplatsen Connect för köpare och säljare, men nu kommer det att synas mycket mer, både i innehåll och nere på mässgolvet, säger Per Magnusson.

Det nygamla framtidsseminariet FuTURe spelar en nyckelroll. FuTURe hölls för första gången för två år sedan i Stockholm, där förre statsministern Göran Persson var det stora dragplåstret, men sedan föll projektet lite i träda. Fyra tunga reseentreprenörer ska locka nyckelpersonerna inom resebranschen att börja sitt TUR-besök redan på onsdagen den 21 mars, som utnämnts till nätverksdag. Hotellkungen Petter Stordalen, flygmiljardären Per G Braathen, rederi- och hotellentreprenören Rabbe Grönholm och legendariske SAS-chefen Jan Carlzon ska diskutera den eviga, men spännande frågan: Vart är vi på väg?

– De som deltar i seminariet är även inbjudna till öppningssammankomsten senare på kvällen, vi hoppas verkligen att detta ska bli en publikdragare, säger Per Magnusson.

Även Connect flyttar till onsdagen för att förstärka dagen som en viktig branschdag. Premiären förra året blev en succé med fler än 50 svenska köpare av resetjänster som mötte utländska utställare från mässan i snabba 5-minutersmöten – och där Antor stod som arrangör. TUR räknar med att intresset är minst lika stort i år, trots att Connect flyttar från tidig torsdag morgon till onsdagen.

– Många utställare är redan på plats på onsdagen och vi hoppas att även de svenska köparna är beredda att komma då.

RTS Tillväxtdagen, som återkommer från år till år, fullbordar onsdagen som nätverksdag. På torsdagen öppnar mässans första branschdag, men det nya kommer på fredagen. Då avslutas branschdagarna redan klockan 14 och allmänheten tillåts inta mässgolvet.

– Genom att vi förstärker onsdagen tror vi mässan är redo för att börja publikdagarna redan på fredagen. På några års sikt kanske hela fredagen blir en publikdag, medan onsdag och torsdagen blir dagarna som gäller för branschen, funderar Per Magnusson.

Tillsammans med en mängd nya sätt att synas på mässan (se sidoartikel) hoppas projektledningen på TUR att nästa års mässa ska bli lyckad, trots att det digra förändringsarbetet sker samtidigt som den europeiska skuldkrisen lägger viss sordin över resebranschen. Många av de för Sverige viktiga turistländerna i södra Europa har hårda besparingskrav inom alla sektorer. Men samtidigt är turismen en mycket viktig inkomstkälla för dessa länder. Exempelvis ställde Grekland ut med flera stora montrar på World Travel Market i London, trots att landet samtidigt toppade de brittiska dagstidningarna på grund av eurokrisen.

– Det är en tuff marknad, det är ingen hemlighet. Men vi vet att flera av våra viktiga partners, som Grekland, vill ställa ut. Vår fördel är att vi är den största och viktigaste resmässan i Norden, säger Per Magnusson.

Nyheterna på TUR

Mycket nytt väntar branschbesökarna på TUR 2012 – både på mässgolvet och i sina mobiler. Dem som inte har möjlighet eller vill ha en egen monter kan exempelvis hyra in sig på golvkonferens, bli dagvärd eller ställa ut på Taste of TUR. Här är några av nyheterna:

• Global point – 300 kvadratmeter lounge i C-hallen som kan hyras för att bjuda in kunder.

• Taste of TUR –tematorg kopplat till mat och dryck.

• Golvkonferens – lokal mitt i mässan som hyrs per timme.

• Lilla scenen – ny scen för korta framträdanden eller seminarier.

• Matchmakingapp – i stället för att jaga runt efter köpare/säljare kan de hittas genom den nya mötesbokningsappen.

• Dagvärd – du kan sponsra mässan för en dag.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024