Annons:

Tomtens genväg öppnas för flyget

Flygindustrin får en ordentlig julklapp när Nordpolens luftrum öppnas upp för passerande plan. Den så kallade tomtens genväg ger möjligheter till helt nya flyglinjer samt rejält förkortade restider och lägre bränsleförbrukning till befintliga resmål.

Det har hittills varit förbjudet att flyga över Nordpolen med större flygplan, men nu ruckar USA på sitt krav att det måste finnas en passande landningsplats inom tre timmars avstånd, så länge flygplanet har särskild utrustning och expertis bland personalen.

Därmed kan exempelvis Boeing 777 och Dreamliner flyga näst intill var som helst i världen, så länge de tar tomtens genväg. Det skriver Eturbonews. Från norra Europa kan detta innebära linjer till hittills oåtkomliga resmål i Stilla havet.

– Denna utveckling öppnar verkligen upp en helt ny värld och kommer att tillåta oss att ta våra Dreamliner-plan till fler spännande och exotiska platser. Vår nya flotta med 787:or kan mycket väl komma att flyga till Honolulu eller till och med Fiji, säger Virgin Atlantics Richard Branson.

Restid och därmed bränsleförbrukning till befintliga resmål kan också kortas ned, vilket ger både mer kostnadseffektiv och miljövänligare trafik.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024