Annons:

Ekoturismföreningen prisas av WWF

Världsnaturfonden överraskar Ekoturismföreningen med stort miljöpris.

Ekoturismföreningen får Världsnaturfonden WWF:s Carl Mannerfeltpris 2011 för sitt arbete med hållbar turism och kvalitetsmärkningen Naturens Bästa. Prissumman är på 110 000 kronor och kommer bland annat att investeras i det kommande seminariet om viltskådning och rovdjursturism – LARGE 2012.

– Vi är oerhört glada och stolta över priset. Och överraskade! Det är extra glädjande att vårt arbete med hållbar turism uppmärksammas på det här sättet, säger Ulf Lovén, ordförande i Svenska Ekoturismföreningen.

Priset, som i år delas ut för sista gången, vill stimulera ett hållbart bruk av naturresurser med en teknisk och ekonomisk utveckling.

Juryns motivering lyder: ”Ekoturismföreningen har belönats med Världsnaturfondens Carl Mannerfelt Pris 2011 för sitt arbete med certifiering av hållbar turism. Kvalitetsmärkningen och satsningen på en ansvarsfull upplevelseturism ligger väl i linje med prisets anda och motto Conservation and Development”.

Juryn består av representanter från Världsnaturfonden WWF, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien IVA och Svenskt Näringsliv. Bland tidigare pristagare finns en lång rad professorer, miljöchefer och journalister, som bland annat Susanna Baltscheffsky, miljöjournalist (2009) och Johan Rockström, chef för Stockholm Environment Institute (2006), men också Bo Hansson, kustfiskare på Smögen och godkänd arrangör i Naturens Bästa (2003).

Kommentarer är stängda.

Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024