Annons:

Här är de nominerade till Grand Travel Award 2012

Airtours, Springtime Travel och Turkish Airlines. Det är några av uppstickarna bland de nominerade reseföretagen till Grand Travel Award 2012. I klassen Årets Chef står kampen mellan Katarina Sjögren Petrini, Bicky Chakraborty och Katalin Paldeak. Hela nomineringslistan för de tolv klasserna, som blev offentlig på måndagen, återfinns på grandtravelaward.se

De nominerade företagen utses av Grand Travel Award-juryn, som i år utökat till åtta nyckelpersoner inom resebyråbranschen samt Travel News redaktion. Hedersuppdraget att vara ordförande för juryn gick i år till Peter Carlsson, vd för Travellink.

Nytt för i år är också att färre företag nominerats i varje klass (tre i varje klass utom i två flygklasser med fem nominerade) och juryn gett en motivering till valet av varje nominerat företag. Men den största förändringen är att det inte längre bara är 600 resebyråanställda som röstar fram vinnarna, lika många personer från resterande delar av resebranschen kommer också att ges tillfälle att lägga sin röst på sina favoriter. Företagen betygssätts utifrån kriterierna service, produkt och marknadsföring.

– Det har varit ett tufft men spännande arbete för juryn att nominera. I vissa klasser var diskussionerna mycket tuffa. Det ska bli mycket spännande att se slutresultatet, vi hoppas att förnyelsen med att låta hela resebranschen vara med och rösta ska skapa dynamik, säger Peter Carlsson.

Liksom tidigare år finns Årets Turistland med, men i år är det en öppen klass utan ett nomineringsförfarande. De senaste åren har Thailand lagt beslag på priset för Årets Turistland, i fjol före USA och Australien.

I klassen Årets Chef i Resebranschen är tre resebranschchefer nominerade: Ticket Privatresors vd Katarina Sjögren Petrini, Elite Hotels vd Bicky Chakraborty och Clarion Hotels Nordenchef Katalin Paldeak.

Här utses vinnaren av 50 stycken branschchefer som deltar i omröstningen.

Se listan över alla nominerade – och juryns motiveringar – till de elva företagsklasserna samt klassen Årets Chef i Resebranschen här.

Grand Travel Award 2012 äger rum på Grand Hôtel i Stockholm onsdag 22 februari. Senare i veckan släpps biljetterna till branschseminariet Travel News Studio som inkluderar och garanterar plats till kvällens prisutdelningsgala. Seminariet bär titeln Sikta mot stjärnorna och inkluderar talarna Sverige första kvinnliga rymdturist Renata Chlumska, Stefan Fölster, chefsekonom Svenskt Näringsliv samt den hyllade ledarskapsföreläsaren Manuel Knight och kostar 1 395 kr exkl moms. Inbjudan skickas ut genom Travel News alla digitala kanaler. I mån av plats släpps senare i januari resterande biljetter till enbart prisutdelningsgalan, 399 kronor exkl moms.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024