Annons:

SAS och Singapore Airlines skriver avtal om joint venture

SAS och Singapore Airlines utökar sitt partnerskap för att stärka flygförbindelser mellan Skandinavien och Singapore. Siktet är inställt bland annat på en direktlinje mellan Stockholm och Singapore.

SAS och Singapore Airlines har undertecknat ett så kallat Memorandum of Understanding. Syftet är att ingå ett joint venture-avtal om att införa en gemensam direktlinje mellan Stockholm och Singapore, samt att öka frekvenserna mellan Köpenhamn och Singapore. Avtalet, som innebär samordning av tidtabeller och gemensamma försäljningsaktiviteter, inväntar ett godkännande från myndigheterna i Singapore.

Singapore Airlines har för närvarande tre flygningar i veckan mellan Köpenhamn och Singapore. Samarbetet förväntas leda till tillväxt i flygtrafiken mellan Skandinavien och Singapore och, beroende på marknadens villkor, skapa möjligheter för en ny rutt mellan Stockholm och Singapore som ska flygas med Singapore Airlines flygplan. Inga flygbolag driver för närvarande direktflygningar mellan de två städerna.

– På grund av den ökade efterfrågan på resor till Sydostasien är vi mycket glada att kunna samarbeta med Singapore Airlines att lansera en ny direktlinje mellan Stockholm och Singapore. Vi kommer också att kunna erbjuda både våra företagskunder och fritidsresenärer ett stort antal destinationer i Sydostasien tack vare vårt samarbete med Singapore Airlines säger Robin Kamark, kommersiell chef i SAS.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024