Annons:

SAS kapar 300 tjänster

Flygbolaget SAS minskar antalet heltidstjänster med 300 inom administrationen. Beslutet är en del av de redan planerade kostnadsreduktionerna inom den nya strategiska plattformen 4Excellence.

 Målet är att sänka enhetskostnaderna med 3-5 procent, vilket motsvarar cirka 2 miljarder kronor för 2012, för att öka konkurrenskraften.
–    En del av detta är att minska antalet anställda i administrationen. Samtidigt som jag beklagar att det kommer att innebära att duktiga och lojala medarbetare kommer att lämna SAS är jag övertygad om att åtgärderna är nödvändiga, säger koncernchef Rickard Gustafson.

SAS står fast vid sin prognos om ett marginallt positivt resultat för 2011. I och med osäkerheten under 2012 i form av konjunkturutveckling, ökad prispress och höga bränslekostnaderna är implementeringen av initiativen inom 4Excellence än mer avgörande.

SAS har inga planer på att göra några ytterligare neddragningar utöver de 300 tjänsterna inom administration.
–    Vi har inga planer i nuläget att minska personalstyrkan inom produktion och det finns inga ytterligare personalneddragningar planerade inom administration, säger Henriette Fenger Ellekrog, HR- och kommunikationsdirektör på SAS till Nyhetsbyrån Direkt.

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024