Annons:

Möt Renata Chlumska på Travel News Studio

Sveriges mesta äventyrerska Renata Chlumska kommer att bli den första svenska kvinnliga rymdturisten. Dessförinnan inspirerar hon resebranschens ledare till att klara de mest omöjliga utmaningar på Travel News Studio 22 februari.

När beräknas du komma upp i rymden?
–  Som det ser ut nu blir det tidigast våren 2013. Personligen gör det inget att det dröjer lite. Det är ju en förhållandevis kort resa så det är helt okej att få längta lite längre.

Temat på seminariet är Sikta mot stjärnorna. Vad har du att lära resebranschens chefer vad gäller detta?
– Det handlar nog inte så mycket om att lära dom något utan mer inspirera och visa att det går att klara av de mest omöjliga utmaningar hur viktigt det är att våga spänna bågen och sikta högt.

Kan du ge ett exempel på utmaning där du siktat högt och lyckats – som vi andra kan lära av?
– Min USA-expedition  jag bestämde mig för att göra något som aldrig tidigare genomförts. Jag visste helt enkelt inte om det var möjligt. Den stora utmaningen under det projektet var att orka behålla motivationen och fokus i 439 dagar. Ungefär som att gå till jobbet här hemma, varje dag även om det ibland känns tungt och trist. Där tror jag att jag har ett och annat användbara tips.
 
Hur ser framtiden ut för rymdturismen?
– Rymdturism är framtiden! En ny och spännande bransch med enorm potential och vi har hittills bara skrapa på ytan. Idag är rymdresor fortfarande dyra men allt eftersom ny teknik utvecklas så kommer detta ändras och expandera allt snabbare.  Sedan är rymdturismen en nödvändig del i utmaningen att hitta effektivare och mer hållbara sätt att resa på globalt. Det finns också unika möjligheter för Sverige genom Spaceport Sweden att positionera sig om ett av de ledande länderna gällande rymdturism och det vore ju fantastisk att få utgå på så storslagna äventyr från hemmaplan.

Travel News Studio hålls innan Grand Travel Award, anmäl dig och köp biljettpaketet med seminarium och galakväll på http://www.travelnews.se/sidor/anmal-dig-till-grand-travel-award-2012

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024