Annons:

Snart går premiärturen med SJ 3000

SJ sätter sitt nya snabbtåg SJ 3000 i trafik. Premiärturen går mellan Stockholm och Sundsvall.

De fyra första uppsättningarna, bestående av fyra vagnar vardera, av det nya snabbtåget SJ 3000 levererades i slutet av januari. På måndag den 6 februari går premiärturen för SJ:s nya snabbtåg mellan Stockholm och Sundsvall.

– Det känns väldigt bra. Det nya snabbtåget ökar servicen till våra resenärer och när alla nya tåg är levererade tillförs SJs: snabbtågsflotta sammanlagt 5 000 nya stolar, säger Elisabeth Lindgren, SJ:s kommunikationsdirektör.

Samtidigt blir det även premiär för SJ:s nya informations- och underhållningssystemet ombord.sj.se. Trafikinformation visas på skärmar i vestibulerna och de resenärer som har med sig en bärbar dator kan få tillgång till både aktuell trafikinformation och avkopplande underhållning.

SJ 3000 ersätter i första hand avgångarna med SJ:s dubbeldäckare på sträckan Sundsvall-Stockholm, men sätts även in istället X 2000 på vissa avgångar. Totalt blir det tre avgångar vardagar i varje riktning mellan Stockholm och Sundsvall. Senare i vinter kommer SJ 3000 även att sättas in på linjen Östersund-Stockholm.

Kommentarer är stängda.