Annons:

American Express spår rejäla prisökningar 2012

Trots ekonomisk oro i världen blir både flygresor och hotellboende rejält mycket dyrare i år. Det förutspår American Express i sin årliga rapport Global Business Travel Forecast.

Priset på interkontinentala flygresor kommer att öka med upp till 7 procent i år i Europa och hotellpriserna ökar 6 procent. Priserna ökar trots den ekonomiska oron i världen.

I Sverige förväntas biljettpriserna för interkontinentala flygresor att öka mest, eftersom kapaciteten på dessa flyg inte har ökat i takt med efterfrågan. För flygresor inom Europa blir prisläget mer stabilt på grund av ökad konkurrens från lågprisbolag.

Enligt en trend som märktes redan i förra årets prognos blir flyg och hotell dyrare i hela världen. Samtidigt påpekar rapporten att årets prognos är osäkrare, just på grund av den ekonomiska oron. En hotellnatt på ett svenskt lyxhotell kommer att kosta 5,6 procent mer medan en natt på hotell i mellanklass blir 4,4 procent dyrare.

̶  De nya siffrorna visar att företagen kommer att möta prisökningar när det gäller affärsresor både inom och utanför Norden. I en tid av ekonomisk osäkerhet, krävs det noggrann planering och en tydlig resestrategi och policy för företag som reser, säger Kaveh Atrak, general manager för American Express Global Business Travel i Norden.

Global Business Travel Forecast bygger på undersökningar gjorda under hösten 2011.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024