Annons:

Norrskenet är en guldgruva

Turister spenderade över 100 miljoner kronor i jakt efter norrskenet bara i Tromsö. Redan nu tyder siffrorna på att 2012 kommer att slå detta och norrskenet har blivit en guldgruva för Nordnorge.

Över 40 procent av vinterturisterna som kommer till nordnorska Tromsö uppger norrskenet som huvudorsak. Under den förra säsongen spenderade turisterna över 100 miljoner kronor i sin jakt efter norrskenet, skriver Travel News Norge. 80 000 norrskensturister stannade i regionen i tre dygn i genomsnitt.

– Jag är säker på att detta är en bransch som bara kommer att växa i framtiden. Intresset blir i varje fall större och större för varje säsong, säger Nordnorsk Reiselivs projektledare Knut Hansvold.

På regionens turistbyrå måste man kanske börja definiera vintern som högsäsong, precis som sommaren då midnattssol och natur lockar turister.

– Vi måste utvärdera om vintern ska definieras som högsäsong och införa samma bemanning som på sommaren. Det är nämligen ett sinnessjukt tryck, säger turismchef Victoria Bakken.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024