Annons:

Maldiverna förnekar kaos

Förra veckan tog Maldivernas vicepresident över makten under kaosartade förhållanden. Nu lanserar Maldiverna en pr-offensiv efter den negativa publiciteten och lovar att landets spaanläggningar ska hållas öppna.

Alla spaanläggningar i Maldiverna tvingades stänga efter demonstrationer strax före jul. Oppositionspartierna menade att företag som sysslar med massage eller säljer alkohol är inblandade i prostitution. Den dåvarande presidenten förbjöd då samtliga spaanläggningar, även på de hotell som ägdes av oppositionsledare, i ett försök att syna deras bluff, skriver Travelmole.
I början av januari lyftes förbudet i väntan på att domstol skulle besluta om spaanläggningar är tillåtna enligt landets grundlagar.
Förra veckan tog så vicepresident Dr Mohammed Waheed över makten. Maldiverna hävdar att man fortfarande är en demokrati och att en utredning ska göras för att avgöra om den förre presidenten avgick eller föll offer för en statskupp.
Det politiska kaoset har orsakat negativ publicitet och landet lanserar nu en pr-offensiv för att lugna reseindustrin. Förbud mot spaanläggningar, fläsk och alkohol kom från den förra ledningen och kommer inte att upprepas, heter det nu.
– Det var den förra regeringen som stängde spaanläggningarna och det ogillades av högsta domstolen. Vi kan bekräfta att detta inte kommer att upprepas, säger turistminister Ahmed Adeeb Abdul Gafoor.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024