Annons:

Regeringen slänger ut Finnairs styrelse

Sex av åtta ledamöter i Finnairs styrelse rensas ut av Finlands regering. Vd Mika Vehviläinen får sitta kvar medan polisen utreder hans bostadsaffärer. Och som grädde på moset meddelar kabinfacket att man vägrar spara mer.

Sparkrav, bonusskandal och misstänkta bostadsaffärer leder till kaos på Finnair. Nu slänger minister Heidi Hautala, som ansvarar för ägarstyrningen i Finnair, ut sex av åtta ledamöter i flygbolagets styrelse. Alla som har varit inblandade i beslutet om utbetalning av miljonbonusar måste avgå, skriver Hufvudstadsbladet.

Endast Harri Kerminen kan fortsätta på sin post i styrelsen och Harri Sailas kan fortsätta åtminstone så länge polisutredningen kring vd Mika Vehviläinens bostadsaffärer pågår. Dessa två ledamöter tillträde så sent som i fjol.

Ministern vill ännu inte ta ställning till om Vehviläinen eller Sailas kan fortsätta leda Finnair. Ett förslag till ny styrelse ska förberedas av aktieägarnas nomineringsutskott.

Samtidigt meddelar kabinpersonalen på Finnair att man inte kommer att delta i några sparkampanjer i fortsättningen. Tidigare har personalen förhandlat om nedskärningar som hade inneburit ett sämre kollektivavtal, men på grund av de miljonbonusar som samtidigt betalades till flera chefer menar personalen att Finnair inte har lyckats övertyga om att sparåtgärderna hjälper till att bevara jobb inom bolaget.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024