Annons:

SJ, Scandic och SAS bäst på hållbarhet

Konsumenter har utsett SJ till bäst på hållbarhet inom transport, Scandic bäst bland hotellkedjorna och SAS bäst bland flygbolagen.

Undersökningen Sustainable Brands görs varje år bland konsumenter. Drygt 8 000 konsumenter har i år rankat 200 företag inom 16 olika branscher i miljö- och socialt ansvarstagande.
SJ är branschbäst bland persontransportföretagen i Sverige, enligt undersökningen. Tvåa blev SL och trea Swebus. Det är andra året i rad som SJ vinner omröstningen. I den totala rankningen av alla företag i undersökningen hamnar SJ på plats åtta.
– Hållbarhet är ett av de allra viktigaste områdena för SJ. Vi har jobbat extra hårt med hållbarhetsfrågorna det senaste året och det känns väldigt bra att vi nu får ett bevis på att våra resenärer uppmärksammat detta, säger SJ:s kommunikationsdirektör Elisabeth Lindgren.
Scandic har återigen vunnit omröstningen bland hotellkedjorna, följt av Quality Hotels och Clarion Hotels. Totalt inom samtliga branscher hamnar Scandic på plats 19 av 200.
– Det känns fantastiskt roligt att få ännu ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete med hållbarhet uppmärksammas och uppskattas av de svenska konsumenterna, säger Inger Mattsson, hållbarhetsansvarig på Scandic.
Bland flygbolagen vann SAS, som hamnar på plats 31 i totalrankingen, följt av Norwegian och Malmö Aviation.
Bäst av alla företag i undersökningen är Coop, följt av Ica och Ikea. Bakom undersökningen står mediaföretaget International Data Group.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024