Annons:

SJ-chefen skickar skrytbrev till minister

SJ:s avgående vd Jan Forsberg hävdar att SJ röner stora framgångar och har slagit ut konkurrenter på både räls och i luften. Det skriver han i ett brev till infrastrukturministern.

Den 16 mars skrev SJ:s vd Jan Forsberg ett brev till infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. I brevet beskriver han SJ som ett av Europas mest lönsamma och framgångsrika nationella järnvägsföretag. SJ ska ha gått från djupaste kris till största framgång, skriver DI.
SJ ska ha uppnått en punktlighet, ”exklusive vid extrem väderlek” på 90 procent, trots kapacitetsbrister i spåranläggningen.
Han skriver vidare att SJ har fått 50 procent fler resenärer sedan 2005, tre gånger marknadstillväxten, samtidigt som intäkterna har ökat ännu mer. Han namngiver fyra flygbolag som har gått i konkurs sedan 2003, samt att SAS har fått kapitaltillskott vid två tillfällen. Det danska tågbolaget DSB ska inte ha varit särskilt framgångsrikt i sin konkurrens med SJ.
”Sett i detta perspektiv har SJ varit mycket framgångsrikt med sin vinstgenerering på totalt 3 800 miljoner kronor”, skriver han.
Han avslutar sitt brev med at erbjuda sina tjänster som konsult:
”Skulle det vara så att du önskar ha min assistans framöver i exempelvis järnvägsutredningar, styrelseuppdrag eller liknande inom den statliga sfären så är jag öppen för sådana diskussioner då jag fortsättningsvis ämnar bedriva konsultverksamhet i egen regi.”

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024