Annons:

Miljardsatsning i Vemdalen

Vemdalen får en ny anläggning med över 6 000 bäddar. Bygget kostar två miljarder kronor och ska bli Sveriges modernaste åretrunt-resort med skidanläggning, golfbana och fjälleder. Elite Hotels ska driva hotelldelen.

Nästa år ska startskottet gå för bygget av en ny anläggning i Vemdalen, Härjedalen. Det är bland annat Norrlandsfonden och Diös som har bildat exploateringsbolaget Örndalen och nu planerar att investera två miljarder kronor under de kommande tio till femton åren.
Anläggningen får över 6 000 bäddar, golfbana, fjälleder för vandring och cykling samt skidanläggning.
– Örndalen blir Sveriges första storsatsning på en alpin anläggning sedan 1980-talet. Att inte begränsas av 30-40 år gamla lösningar ger oss möjlighet att bygga något som är helt anpassat för dagens och framtidens behov, säger Mats Svensson, styrelseledamot och talesperson för Örndalen AB och tidigare vd för Skistar i Åre och Vemdalen.
Elite Hotels har tecknat en avsiktsförklaring avseende hotelldriften inom anläggningen. Den första delen beräknas stå klar till säsongen 2013-2014. De första två etapperna omfattar 4 800 bäddar.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024