Annons:

SAS bygger om och utökar

Planen ska få helt nya interiörer, en ny blå ton ska göra flygbolaget synligare på flygplatserna och gratismaten kan återinföras. Det och flera nya rutter ingår i SAS planer på förnyelse.

– Ändringarna vi gör i planen och på flygplatserna sker för att vi önskar skapa ett nytt och fräschare utseende, en tydligare ”look”. Detta är några av tilltagen som tillsammans ska göra bolaget mer attraktivt, effektivt och lönsamt, säger SAS kommersiella direktör Joakim Landholm till Aftenposten enligt Travel News Norge.

Före nyår ska det första flygplanet ha fått ny inredning, inklusive stolar som ger mer utrymme för passagerarnas ben. Därefter kommer inredningarna att bytas ut i samband med att flygplanen genomgår årskontroll. Hela flottans interiör ska vara klar 2014. På flygplatserna går det snabbare. Redan denna vecka kommer Malmö att få se de nya ändringarna.

Servicekonceptet ombord får sig också en genomkörare under året. Trådlös uppkoppling är på gång och flygbolaget flaggar dessutom för fler servicenyheter. Enligt Aftenposten överväger SAS att återinföra den kostnadsfria matserveringen till alla på flygningarna.

Det står redan klart att 28 nya rutter ska öppnas i år och fler ska det bli inom kort. Linjenätet utökas med helt nya destinationer, men de är än så länge hemliga.

– Vilka nya rutter som kommer kan vi inte säga något om av hänsyn till konkurrenterna, bara säga att vi bland annat ser ett utökat Mellanöstern som särskilt intressant och att vi måste följa upp den ström av skandinaviska resande som finns mot länderna i Medelhavsregionen, säger Landholm.

Under de närmaste månaderna ska det även komma nyheter inom de digitala plattformarna, från biljettbeställning på nätet till en ny applikation för smarta telefoner.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024