Annons:

Fair Travel gör studieresa till Sydafrika

Air France KLM, Fair Travel och Green Guerrillas genomför en annorlunda studieresa till Sydafrika med ett tydligt hållbarhetsfokus. I projektet kan resebranschen skänka laptops som används för att bygga upp ett community center i en fattig del av Kapstaden.

– Det är kanske den första studieresa i sitt slag i Norden med tydligt CSR-fokus och vi är stolta att få vara med. Syftet att främja medmänniskors tillgång till internetkommunikation genom att förse dem med material och kunskap är ett av många sätt att bidra, säger Mauricio Cardona på Air France-KLM Norra Europa.

Den annorlunda studieresan till Sydafrika, Projekt Sisonke, genomförs 6-12 juni och det finns fem platser att ansöka om. Studieresan kombineras med en aktiv workshop inom olika hållbarhetsprojekt som drivs av organisationen Green Guerrillas, som även är delarrangörer i studieresan.  I samarbete med det lokala samhället i Bloekombos, Kapstaden, ska ett community center byggas upp med hjälp av bärbara dator som skänks av resebranschen. Projektet ger invånarna tillgång till gratis internetuppkoppling och deltagarna på resan delar med sig av sina datorkunskaper och lär ut internetanvändning till lokalbefolkningen.
Initiativtagare till studieresan och workshopen är Jeppe Klockareson, ägare och grundare av Fair Travel.
– Genom det här projektet vill vi visa att turism faktiskt kan ha en direkt positiv inverkan på destinationen. Vi kommer att visa hur branschen kan förändras mot en mer hållbar utveckling. Resan ger oss en chans att visa upp en annan sida av Kapstaden samtidigt som vi är en aktiv del av olika hållbarhetsprojekt på plats, säger han.

 

Foto: Green Guerrillas.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024