Annons:

Norwegian gör 300 miljoner i kvartalsförlust

Norwegian flög 19 procent fler passagerare under årets första kvartal och bolagets omsättning ökade 25 procent. Nettoresultatet landade ändå på -286 miljoner norska kronor.

Omsättningen för årets första kvartal ökade 25 procent till 2,36 miljarder norska kronor för Norwegian. Mer än 3,6 miljoner passagerare flög med Norwegian, vilket är en ökning om 19 procent jämfört med fjolårets första kvartal. Kabinfaktorn ökade 3 procentenheter till 77 procent.
– Årets första kvartal är säsongsmässigt ett svagt kvartal och har i år varit speciellt utmanande på grund av det höga oljepriset. Vi har också relativt höga engångskostnader i förbindelse med återleveranser av äldre flygplan. Utskiftning av flygplansflottan är dock en investering som betyder mycket för oss i framtiden. På den positiva sidan har vi god passagerartillväxt och hög kabinfaktor, säger vd och koncernchef Bjørn Kjos.
Oljepriset sägs bidra starkt till att nettoresultatet efter skatt slutade på -286 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 336 miljoner svenska kronor. Det är en liten förbättring från fjolårets förlust om -293 miljoner norska kronor.
– Utskiftningen av flygplansflottan, till allt fler nya och mer bränslesnåla flygplan, gör oss mer robusta mot höga oljepriser. Under första kvartalet bidrog fler effektiva flygplan till en bränslebesparing på 25 miljoner norska kronor jämfört med samma period föregående år, säger Kjos.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024