Annons:

Trendbrott: Nordiska företag ökar affärsresandet

I Resegeometris nya mätning syns en stark signal om tillväxt i efterfrågan av affärsresetjänster.

Flera tecken på att nordiska företag kommer att öka sitt affärsresande syns i Resegeometris senaste kvartalsmätning av konjunkturen i ett affärsreseperspektiv.
– Det är ganska länge sedan vi såg en sådan här stark signal om tillväxt i efterfrågan av affärsresetjänster. För första gången på sex kvartal pekar vårt Nordiska efterfrågeindex (BT-Dix Nordic) på en ökad efterfrågan, och indikerar därmed ett trendbrott säger Jan Borg, vice vd på Resegeometri Nordic AB.
Andelen företag som planerar att öka sitt affärsresande kommande 3 månader har gått från 18 procent i kvartal 4 till 24 procent i kvartal 1. Under det senaste året har andelen företag som planerar att öka affärsresandet gått från 24 procent till 27 procent. I en Nordisk jämförelse är efterfrågan fortsatt starkast i Norge och svagast i Finland.
– Nästa kvartalsmätning blir dock viktig för att fastställa trendens hållbarhet, men företagens indikerade behov av att öka resandet på både kort och lång sikt styrker trendens tillförlitlighet, säger Jan Borg.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024