Annons:

”SAS kan inte skylla på bränslepriset”

SAS aktien sjönk med 14 procent efter kvartalsrapporten. Nu säger analytiker att SAS inte kan skylla miljardförlusten på bränslepriset.

Reaktionerna på SAS kvartalsrapport har varit stora. Norska näringsministern meddelar att man vill sälja SAS snarast – bara det går att hitta en köpare, och analytikerna är besvikna. De menar att SAS resultat före skatt om -1,1 miljarder kronor för årets första kvartal inte kan skyllas på bränslepriserna, som flygbolagets vd gör, skriver nyhetsbyrån Direkt.
Jacob Pedersen, analytiker på Sydbank, hade förutspått en bränslekostnadsökning i linje med hur det faktiskt blev, men SAS förlust var ändå avsevärt större än hans prognos.
– Det är alltså inte bränslekostnaderna utan högre kostnader generellt som är problemet. Givet de starkare trafiksiffrorna saknar SAS tydligen förmåga att använda sina tillgångar för att skapa ett bättre resultat under det första kvartalet, vilket visserligen alltid är svagt för SAS, säger han.
I mars meddelade SAS i samband med sin stämma att kassaflödet hade varit oväntat starkt under årets första månader.
– Rapporten är särskilt nedslående mot bakgrund av att SAS gick ut vid stämman om att det gick bättre än väntat under årets första månader – det kan jag verkligen inte se i dagens siffror, säger Jacob Pedersen.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024