Annons:

Cimber Sterling sålt

Sent i natt blev det klart: Cimber Sterling är sålt. Genom två separata affärer är stora delar av flygbolagets verksamhet sålt av konkursförvaltarna. Mansvell är en av köparna och varumärket Sterling verkar gå i graven.

Stora delar av Cimber Sterling har sålts av konkursförvaltarna efter två veckors intensiva förhandlingar. Bolagsdelarna har sålts i två separata affärer: flygverksamheten i en och Cimber Air Maintenance Center samt Cimber Air Data i den andra.
Det är den tidigare ledningstrion Jørgen Nielsen, Alex Dyrgaard och Jacob Krogsgaard som köper flygverksamheten med fyra CRJ-plan för att driva den vidare under namnet Cimber. Flygbolaget ska till en början baseras på kontraktflygningar och alltså sköta flygningar för SAS. Att denna verksamhet fortsätter räddar 114 arbetstillfällen. Det nya Cimber har redan inlett förhandlingar om nya wetlease-kontrakt, vilket kan bibehålla fler arbetsplatser.
Cimber Air Maintenance Center och Cimber Air Data köps av de tidigare ägarna Mansvell och får namnet Skyways Tehnics. Här räddas 80 arbetsplatser.
Konkursförvaltarna beskriver förhandlingarna som intensiva och en kapplöpning med tiden. In i det sista var det osäkert om affärerna skulle gå i lås. Avtalen innebär att väsentliga delar av Cimber Sterlings aktiviteter ju har sålts. Två Boeing-flygplan samt 50 anställda har också tagits över av Jettime. Mellan 250 och 310 arbetstillfällen har därmed säkerställts, men alla arbetsplatser har inte kunnat räddas.

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024