Annons:

Skyways och City Airlines går i konkurs

För mindre än tre veckor sedan gick Cimber Sterling i konkurs. Nu följer systerbolaget Skywyas efter. Sverige drabbas av flygkaos i dag när Skyways och City Airline går i konkurs och ställer in alla flygningar.

Ett till flygbolag går i konkurs och denna gång är det här i Sverige. För bara några veckor sedan gick Cimber Sterling i konkurs och nu är det dags för systerbolaget Skyways och dess dotterbolag City Airline. Flygbolaget ställer in alla flygningar från och med idag och begär sig självt i konkurs under förmiddagen. Betalningarna har ställts in, skriver TT.
Bara från Arlanda ställs 31 avgångar in under tisdagen. Svensk Pilotförening beräknar att mellan 300 till 350 arbetstillfällen påverkas av konkursen.
En orsak till att Skyways går omkull just nu uppges vara just systerbolaget Cimber Sterlings konkurs. Båda bolagen har ägts av Mansvell Enterprise och den ukrainske miljardären Igor Kilomoyski.
– Vi hade det på känn att det kunde hända även Skyways. Men ägaren hade lovat att skjuta till kapital, men så verkar det ju inte ha blivit. Nu får vi försöka få ut så mycket information till våra medlemmar vi bara kan, säger Petter Hulgaard vid Skyways sektion inom Svensk Pilotförening till TT.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024