Annons:

Skywayslinjerna som ingen vill ha

En vecka efter Skyways konkurs har konkurrenterna tagit över de mest lönsamma linjerna. Men några linjer verkar ingen vilja ha.

Hela Kristianstads flygplats (bilden) står tom efter Skyways och City Airlines konkurs för en vecka sedan. All linjetrafik ligger nere på flygplatsen och ingen verkar vilja ta över trafiken, skriver DN. Andra linjer som inte verkar ersättas är från Göteborg till Östersund, Luleå och Visby samt från Norrköping till Halmstad, Köpenhamn, Bromma och Visby.
Nextjet utökar sin trafik mellan Karlstad och Arlanda och överväger linjen Karlstad-Köpenhamn. De flyger även från Arlanda till Visby, Halmstad och Växjö.
Direktflyg flyger till Oskarshamn, Sundsvall och Göteborg. Flyglinjen fyller upp luckan mellan Jönköping och Arlanda. Sverigeflyg flyger Halmstad-Arlanda och utökar från Visby.
SAS har lagt om sina tidtabeller och bland annat startat sommarturen mellan Visby och Arlanda i förtid. Antalet turer till Ängelholm ska också utökas, men mer än så gör inte SAS än så länge.
– SAS har tidigare haft ett stort intresse och ansvar för att de små regionala flygbolagen gått bra. SAS tycks nu ha släppt det intresset, säger Michael Juniwik, vd Sverigeflyg.
– Man ska komma ihåg att våra flygplan är betydligt större än Skyways. De kunde inte få ekonomi med små plan och då kan vi inte få det med våra större, säger Malin Selander på SAS presstjänst och påpekar att flygbolaget fortfarande utvärderar de möjligheter som uppstått efter konkursen.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024