Annons:

Storvarsel slår mot Scandic

Fyra dagar innan tusen hotell- och restauranganställda kan gå ut i strejk varslar HRF om att ytterligare 1 200 på 16 Scandic-hotell kan gå ut i strejk.

Förhandlingarna om ett nytt avtal mellan Hotell- och restaurangfacket och den varslade strejken rycker allt närmare. På fredag går över tusen anställda på hotell och restauranger i Stockholm, Göteborg och Malmö ut i strejk. Medlingsarbetet är intensivt, men verkar fruktlöst, skriver SvD.
– Det går inte ens trögt, det går inte alls, säger fackets ordförande Ella Niia.
I går eskalerade facket konflikten genom att lägga ett andra strejkvarsel, denna gång helt riktat mot Scandic. Den 14 juni kan 1 200 anställda på 16 Scandichotell gå ut i strejk.
Visita, tidigare SHR, varnar för konsekvenserna av en strejk:
– Hotell- och restaurangbranschen är en personalintensiv bransch med små marginaler och en långvarig strejk kan göra att många företag tvingas säga upp personal, säger Eva Östling Ollén, vd för Visita.
Båda strejkvarsel berör tillsammans 27 företag och 2 294 anställda. HRF kräver löneökningar på 960 kronor i månaden för heltidsanställda. Tillsammans med övriga krav skulle det kosta 4,7 procent enligt Visita, som i gengäld är beredda att betala 2,6 procent mer.
Handels svarade med att lägga ett sympativarsel om blockad mot varuleveranser till tolv hotell.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024