Annons:

Arlanda Express pudlar efter skandalbilderna

Arlanda Express drabbades av en kritikerstorm efter att ha porträtterat kocken Louise Johansson slickandes på en vattenstråle. Nu backar företaget.

Reportaget i Arlanda Express kundtidning Xpress om Louise Johansson, som vann tävlingen Sveriges Mästerkock, innehåller flera foton där hon poserar utmanande. I ett foto tvättar hon sina barfotafötter i en diskho, i ett annat slickar hon på en vattenstråle, skriver Dagens Media.
Bilderna har fått hård kritik med start i fotografen Tomas Gunnarssons blogg Genusfotografen.
– Jag kunde inte tro mina ögon. Man kan bli både förskräckt och skratta samtidigt, säger han om sin reaktion till bilderna.
I ett mejl till honom försöker Arlanda Express nu pudla. Marknadschef Camilla Laaksonen skriver:
”Vi har med behållning läst ditt blogginlägg och vill med detta brev verkligen be om ursäkt för sättet Louise Johansson porträtterades i vår tidning Xpress i juni 2011. Direkt efter att bildreportaget publicerades hade vi en dialog med redaktionen på Xpress för att något liknande inte ska ske igen. Vi inser fullt och klart det felaktiga i att könsroller befästs på ett nedsättande och problematiskt sätt.”
”Inom Arlanda Express har vi i åratal jobbat mot diskriminering i alla dess former. Att på grund av kön, etnisk bakgrund eller andra faktorer behandlas nedsättande är inom vårt företag helt oacceptabelt. Därför är bilderna från juni 2011 en mycket olycklig publicering som vi naturligtvis önskar att inte hade skett”.
Bloggaren Tomas Gunnarsson är förvånad över att han fick motta ursäkten:
– Det är jättefint att de ber om ursäkt, men jag reagerade på att de bad om ursäkt till mig och inte till Louise Johansson eller sina läsare. Men jag antar att det beror på att de vill att ursäkten ska synas för det är jättemånga som har varit inne och läst i bloggen.
Tidningen produceras av produktionsbolaget Travel Media.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024