Annons:

Hertz börjar hyra ut elbilar

Nu är det återigen möjligt att hyra elbil hos Hertz. De första elbilarna finns tillgängliga på tre Preem-stationer i Stockholm.

Från och med den 11 juni finns Volvo C30 Drive Electric i Hertz fordonsflotta. Via samarbetspartnern Preem erbjuds elbilsuthyrning vid Preems stationer i Nacka, Globen och Norr Mälarstrand. Under sommaren kommer priset för en dagshyra att vara 299 kronor, inklusive moms. Bokning sker direkt hos respektive Preemstation. Lanseringen av elbilar i hyrbilsflottan är en del av Hertz satsning på hållbara produkter och tjänster.
Det här är inte första gången som Hertz har elbilar i vagnparken. Genom ett samarbete med bland annat Stockholm Energi var det redan under nittiotalet möjligt att hyra en eldriven Renault Clio från uthyrningskontoret på Vasagatan i Stockholm. Då var räckvidden på batteriet cirka sex mil och toppfarten strax under 90 kilometer i timmen. Det kostade 631 kronor per dygn att hyra bilen och då ingick fri körsträcka.
– Batterikapaciteten var lite mindre än vad den är idag och infrastrukturen med laddstolpar var ju inte lika utbyggd under nittiotalet. Det hände att kunderna fick elbrist och vi fick rycka ut för att bogsera tillbaka bilarna. Idag ser det ju lite annorlunda ut och vi är glada att äntligen kunna återlansera elbilen i vår fordonsflotta, säger Anders Tärnell, marknadschef på Hertz.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024