Annons:

Sveriges största upplevelsesatsning ska locka en miljon till Botkyrka

Familjen Lindgren AB, som tidigare drev Gröna Lund, ska utveckla en av landets största upplevelsesatsningar och besöksmål i Botkyrka, Stockholm. Familjeparken planeras få byggstart 2013.

I mer än hundra år ägde och drev familjen Lindgren Gröna Lund. Nu ska familjeföretaget skapa en ny park i utkanten av Stockholm.
– Till slut var det var svårt att hitta plats för nya idéer på Gröna Lund. I Hågelby i Botkyrka kan vi börja från början och förverkliga många av de idéer vi har haft. Vi ville ha skogsmark, vattenkontakt, inte ligga alltför nära bostäder men ändå ha tillgång till goda kommunikationer. Allt det fann vi i Hågelby och Botkyrka. Den fantastiska miljön och naturen kommer att skapa en mycket behaglig atmosfär inom hela parkområdet, säger John John Lindgren, vd för Familjen Lindgren AB.
Nu har Botkyrkas kommunstyrelse godkänt planerna på att kommunen tillsammans med Familjen Lindgren AV utvecklar Hågelbyområdet till en av landets största upplevelsesatsningar och besöksmål.
Familjeparken ska byggas tre eller fler etapper, med start nästa år. Den första etappen innehåller ett starkt upplevelseinriktat boendeområde med mellan 200 och 250 stugor i olika temabyar, exempelvis röda stugor med vita knutar, uthyrningslägenheter, utomhuspooler, äventyrsgolf och camping för husvagnar och husbilar. Det ska också byggas en småstadsmiljö för åretruntverksamheter med kaféer, restauranger, butiker, hantverk och service.
Inom området kommer det även att byggas ett orangeri inspirerat av Rosendals trädgårdar, ett lekande lärande-hud inspirerat av Tom Tits, ett magihus i samarbete med Joe Labero, en tematiserad sagopark och ett vattenland med både inom- och utomhusmiljö.
– Vi kommer tillsammans med andra upplevelseentreprenörer skapa ett sammanhållet område med upplevelser och aktiviteter för alla åldrar. Den centrala delen av parken skall fortsatt vara öppen med vidareutvecklade verksamheter och miljöer och vara en mötesplats för turister, Stockholmare och Botkyrkabor. Runt omkring parken kommer boende, vattenland, sagopark, konserter, evenemang och mycket mer att växa fram över tid i den fina miljön kring Hågelby, säger John John Lindgren.
Det slutgiltiga beslutet om detaljplanen och avtal med Familjen Lindgren AB fattas den 14 juni 2012 i Botkyrkas kommunfullmäktige. Byggstart beräknas ske före sommaren 2013 och den första delen öppnas till sommaren 2014. Inom fem till sex år från byggstart beräknas den första delen av parken vara helt utbyggd.

Kommentarer är stängda.