Annons:

Göran Blomquist gör comeback

Brussels Airlines förre Sverigechef Göran Blomquist gör comeback i resebranschen. Men denna gång är det inte Bryssellinjer som är aktuella utan marknadsföring av Yamal Airlines nystartade linje från Göteborg till Moskva.

Det är första gången som Göteborg Landvetter får en direktlinje till Ryssland. Premiärflighten gick redan 21 maj, men det är nu i juni som bearbetningen av den västsvenska marknaden börjar. Aviareps, som ansvarar för marknadsföringen och försäljningen i Sverige, har anlitat Göran Blomquist, välkänd resebranschprofil från sina år som Sverigechef för Brussels Airlines och tidigare Sabena.
– Yamal Airlines viktigaste trafik blir weekenddtrafik från Ryssland till Göteborg. Men det finns potential för trafik i andra riktingen också. Vårt viktigaste fokus i början är att informera resebyråerna i regionen, därefter riktar vi oss mot företagen. Flygbolaget finns i Amadeus och är anslutna till säger han.
Yamal Airlines är i botten ett statligt regionalägt flygbolag med bas i Salehad i östra Sibirien, som är centrum för den ryska naturgasproduktionen. Flygbolaget, som är det 17:e största i Ryssland, startades 1997 och har många inrikeslinjer samt några utrikeslinjer till Albanien och Ukraina från Moskvas storflygplats Domodevodo, samt charter till Egypten. Göteborgslinjen är den första i Västeuropa.
– Aviareps i Ryssland fick i uppdrag av Swedavia att undersöka intresset för rysk trafik till Göteborg och Yamal Airlines nappade. Både Göteborgs turistorganisation och handelskammare är mycket angelägna om att regionen får fler direktlinjer, säger Paul Riddez, vd på Aviareps i Sverige.
Linjen trafikeras i dagsläget 3 gånger i veckan med moderna CRJ 200 – jetplan med 50 platser.

 

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024