Annons:

Hertz prisas som miljöbäst

Hertz har utsetts till Sveriges miljöbästa hyrbilsföretag av Gröna Bilister. Företaget tog emot priset under Almedalveckan.

För femte året i rad granskar Gröna Bilister hyrbilsbranschen i Sverige och det är återigen Hertz som toppar rankningen. Hertz har både högst totalpoäng och högst poäng i kategorierna bilar, köra mindre och information.

Enligt Gröna Bilister vinner Hertz genom sitt långsiktiga arbete med hållbarhetsfrågor och genom att ha ett helhetstänk där alla viktiga aspekter finns med. 

– Den här utmärkelsen är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi vet att vår verksamhet påverkar miljön och vi vill ligga i frontlinjen när det gäller miljötänkande i hyrbilsbranschen. Det innebär bland annat att utveckla och erbjuda fler hållbara produkter och tjänster – något som våra kunder också efterfrågar, säger Anders Tärnell, marknadschef på Hertz.

Rankningen baseras på en enkät som skickats till samtliga nationella hyrbilsföretag. Av dessa valde sju företag att besvara enkäten. Till skillnad från tidigare år har årets enkät en större systematik än tidigare, med en teoretisk maxpoäng på 100 – det idealiska hyrbilsföretaget enligt Gröna Bilister. I enkäten efterfrågas allt från andel miljöbilar och utsläppsnivåer till information och om företagen erbjuder alternativa transportlösningar som samåkning. Gröna Bilister menar att hyrbilsföretagen kan spela en mycket viktig roll i övergången till avgasfri bilism. Därför betygssätts antalet elbilar i hyrbilsflottan separat.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024