Annons:

Ryanair drar ner på avgångar från Sverige till Spanien

Ryanair drar ner på antalet avgångar från Skavsta flygplats till Madrid och Barcelona i vinter på grund av Spaniens höjda flygplatsskatter.

I samband med att den spanska staten har höjt flygplatsskatten väljer Ryanair att kraftigt minska sina flygningar till landet. Stockholm står med över listan över drabbade orter som kommer att få se ett minskat antal avgångar till Spanien. Vad nedskärningarna innebär för flygningar från Stockholm Skavsta flygplats är ännu inte klart. Totalt rör det sig om 11 rutter som läggs ner, och 24 rutter som reduceras, till Madrid. El Prat i Barcelona kommer att få se fyra nedlagda och 22 reducerade rutter. Förändringarna kommer att genomföras från och med november.

– Ryanair protesterar mot den spanska statens beslut att dubblera flygplatsskatterna på både Madrids och Barcelonas flygplatser. Det kommer tyvärr leda till allvarliga nedskärningar för trafik, turism och personal den här vintern. Bara Ryanairs nedskärningar kommer att innebära en minskning på 2,3 miljoner passagerare och över 2 000 arbetstillfällen för flygplatserna, säger vd Michael O’leary.

Kommentarer är stängda.