Annons:

Booking.com och Expedia anklagade för konkurrensbrott

Den brittiska myndigheten Office of Fair Trading har beskyllt Booking.com, Expedia och Intercontinental Hotels Group för att bryta mot konkurrenslagen.

Efter en två år lång utredning hävdar den brittiska myndigheten Office of Fair Trading (OFT) att Expedia, Booking.com och Intercontinental Hotels Group har stiftat avtal som strider mot konkurrenslagen. Enligt myndigheten inskränker överrenskommelsen mindre agenters möjlighet att erbjuda rabatterade hotellrum, skriver Travelmole.

Utredningen påbörjades i september 2010, efter ett klagomål från en mindre internetresebyrå som påstod att den hindrades av olika hotellkedjor från att erbjuda rabatterade priser på hotellrummen.

OFT:s undersökning har än så länge varit begränsad till ett fåtal företag men kan enligt rapporten innebära större konsekvenser för branschen, då problemet kan vara vitt spritt.  

– Vi vill att människor ska kunna tjäna så mycket som möjligt på att shoppa på nätet och få en bättre deal från rabattgivare som är beredda att dela sin provision med kunden, säger Clive Maxwell, vd på OFT, till Travelmole.      

IHG säger i ett uttalande att de anser att avtalet med nätresebyråerna följer konkurrenslagen och att de har samarbetat fullständigt under utredningen. Enligt OFT har alla parter nu en chans att säga sitt innan myndigheten bestämmer sig huruvida det faktiskt rör sig om en lagöverträdelse. 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024