Annons:

CWT lanserar stressindex

CWT Solutions Group har utvecklat ett stressindex för att mäta den kostnad det innebär för ett företag då en anställd utsätts för stress i samband med affärsresande.

Förra året definierade United Nations Labor Organization stress som en global epidemi eftersom det drabbar två av fem anställda runt om i världen. Det vill Carlson Wagonlit Travel råda bot på. 
 
– Företag i dag har ett ansvar för att deras medarbetare mår bra och CWT:s intention är att försöka hjälpa dessa företag att bemöta den typ av stress som kan vara förknippad med affärsresandet, säger Johan Wilson, vd för Carlson Wagonlit Travel i Sverige.
 
CWT lanserar nu därför ett stressindex. CWT Travel Stress Index syftar till att kvantifiera den kostnad det innebär för ett företag när en medarbetare utsätts för stress i samband med affärsresandet. Det kan röra sig om reducerad produktivitet, frånvaro på grund av utbrändhet, andra stressrelaterade sjukdomar eller skador.
 
– Med denna information som grund kan vi sedan bättre hjälpa företag att bygga sina resepolicys på ett klokare sätt som minimerar riskerna för att deras medarbetare ska drabbas av stressymtom. Vi anser att detta är en viktig byggsten för att företagen ska lyckas med att få ut mest möjliga värde från sina affärsresor och möten, säger Johan Wilson.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024