Annons:

Konkurs ger öppning för SAS

Efter Cimber Sterlings konkurs är det åter möjligt för SAS att tjäna pengar på inrikesflyg i Danmark. Det säger marknadschefen Per Möller Jensen till sajten Check-in.dk.

När flygbolaget Cimber Sterling gick i konkurs tidigare i somras uppstod stora luckor i det danska flygnätet. SAS har nu satt in ett antal nya rutter inom Danmark och fler ska öppnas i början av september. Då utbudet för de danska inrikesresenärerna fortfarande är mindre än tidigare är det möjligt för de flygbolag som finns kvar i Danmark, SAS och Norwegian, att ta mer betalt för flygbiljetten.
 
– Nu är det åter möjligt att tjäna pengar på danskt inrikesflyg. Det kommer att vara en bättre balans mellan utbud och efterfrågan framöver, säger Per Möller Jensen till Check-in.dk.
 
Per Möller Jensen menar att passagerarsiffrorna före Cimber Sterlings konkurs var drivna av ”vansinnigt låga priser”. Konkurrensens var då stenhård på den danska flygmarknaden eftersom både SAS, Cimber Sterling och Norwegian slogs om resenärerna.
 
– Alla kunde se att 200 danska kronor var ett ohållbart lågt pris för ett flyg till Aalborg, när det kostar mer än det dubbla med tåg eller bil, säger Per Möller Jensen, med hänvisning till prisnivån före Cimber Sterling konkurs. 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024