Annons:

Ryanair tankar så snålt att de tvingas nödlanda

Lågprisflygbolaget har tagit sin snålhet så långt att de tankar för lite. Tre Ryanairplan tvingades nödlanda på grund av risk för soppatorsk – bara under juli.

Förra månaden tvingades tre av Ryanairs flygplan nödlanda i Valencia när bränslet var på väg att ta slut, skriver irländska Sunday Independent enligt DN.
Den 26 juli fick flera flygplan order om att cirkulera ovanför flygplatsen i Valencia på grund av ett åskväder. Men tre Ryanairplan begärde tillstånd att nödlanda för att bränslet nästan tagit slut efter 50 respektive 68 och 69 minuter. Därför fick dessa plan förtur medan de övriga fick vänta längre.
Enligt Sunday Independent beror detta på att flygbolaget ser till att planen fylls med så lite bränsle som möjligt. Tidningen hänvisar bland annat till ett pm från koncernens piloters vice chef Shane McKeon som påminner om att inte flyga med för mycket bränsle: ”Den mest oförståeliga ursäkten är: ’Jag tycker om att landa med tre ton (extra bränsle) så jag tar vad som krävs för resan plus tre ton.’ Det är inte Ryanairs policy, det är helt oacceptabelt och det är inte vad ni får betalt för att göra.”
– Jag blev väldigt förbannad när man förstår att de riskerar liv bara för att spara bränsle. De vill bara skära ner på kostnaderna och de känns som att de inte bryr sig. Det är inte normalt att man måste nödlanda, säger Joaquin Moya, som var passagerare på ett av planen, till Aftonbladet.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024