Annons:

Flightradar blockeras i Vitryssland

Sajten Flightradar24.com har blockerats av internetleverantörer i Vitryssland, bara dagar efter uppståndelsen kring flygbombningen av Vitryssland med nallebjörnar.

För ett par dagar sedan fick Mikael Robertsson, vd för Svenska Resenätverket som driver Flightradar24.com, ett meddelande på Twitter från en användare i Vitryssland som inte längre kunde komma in på sajten. Svenska Resenätverket skickade i sin tur en fråga på Twitter till andra användare i Vitryssland och fick bekräftat från flera håll att de inte längre kunde komma in på Flightradar24.com. Antalet användare på sajten i Vitryssland hade minskat från 1 500 om dagen till 70.
– Vi kan se att det är de vitryska internetleverantörerna som blockerat servern som Flightradar24.com ligger på, det är det enklaste sättet att stänga ner en sajt på och det hindrar alla som använder vitryska internetleverantörer från att komma in. Eftersom vi är ett svenskt företag och eftersom vi registrerar flyg i luftrummet över Vitryssland tror vi att vi har blivit nerstängda just nu på grund av den vitryska regimens reaktioner på den svenska nallebombningen nyligen, säger Mikael Robertsson.
Svenska Resenätverket har inte fått någon information om vem som har stängt ner Flightradar24.com i Vitryssland. Media i Vitryssland har uppmärksammat nerstängningen, men har inte kunnat få några bekräftade svar på vad som har hänt eller varför.
– Vi vet inte säkert vad som har hänt eller varför och vi vet inte vem vi ska kontakta för att få upp Flightrader24.com i Vitryssland igen, så det enda vi kan göra nu är att tipsa våra användare om att de kan byta till Googles DNS-tjänst för då kommer de in, säger Mikael Robertsson.
Sajten visar vilka flygplan som befinner sig i luften.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024