Annons:

Tuff sommar för SAS:s långflygningar

SAS har haft en mardrömssommar på sina långdistansrutter och motgångarna fortsätter, skriver check-in.dk.

SAS långdistansflygningar har haft en tuff sommar. Värst var det under juli då SAS var tvungen att avbryta 14 långdistansflygningar. I slutet av juli och början av augusti chartrade SAS en Boeing 777 för att kunna genomföra tio flygningar på linjen mellan Köpenhamn och Washington, då tekniska problem strandsatte flygplan. Enligt check-in.dk beror problemen på att SAS har haft ett hårt pressat trafikprogram för sommaren, högt kapacitetsutnyttjande med samtliga sina elva långdistansplan i drift och externa orsaker som väderproblem i Chicago.
 
”I efterhand framträder en bild av en mardrömssommar som har kostat mycket pengar och resulterat i ett stort antal missnöjda kunder som har fått sina resplaner förstörda av inställda och försenade flyg”, skriver check-in.dk.
 
Senast i den gångna helgen orsakade ett motorbyte på ett Airbus 330-plan att en New York-flight och dess hemresa fick ställas in. Följdeffekten blev att en tur och retur-resa från Köpenhamn till Peking också uteblev, och en söndagsflight från Köpenhamn till Bangkok försenades till måndagen.
 
– Sommaren har varit utmanande och den kännetecknas framförallt av skador på marken. Tyvärr kan vi inte skydda oss mot hundra procent mot olyckor och oförutsedda händelser, säger Flemming Jensen, operativ chef på SAS, till check-in.dk.

Han håller inte med om kritiken att trafikprogrammet varit för hårt pressat. 
–  Problemen beror främst på  oförutsedda händelser. Vi löser det genom att ta hjälp av våra samarbetspartners. 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024