Annons:

Ryanair ersätter strandat par

Tvisten mellan Ryanair och paret som strandades i Bryssel för sex år sedan kan ha lösts genom att Ryanair betalar en större summa till sina kunder. KO menar att det beror på att flygbolaget vill undvika en prejudicerande dom.

Tvisten som var på väg till Högsta domstolen har nu troligen fått ett avslut. Ryanair betalar full ersättning, 36 000 kronor, till det svenska par som strandades i Bryssel 2006, skriver TT. HD kommer sannolikt att avskriva målet sedan Ryanair har betalat.
Ryanair fick rätt i hovrätten, men konsumentombudsmannen ville föra målet vidare till HD. Ryanair försökte då avsluta tvisten genom att betala 15 000 kronor till paret, men det misslyckades. Nu betalar Ryanair i stället 36 000 kronor till paret.
– De är rädda att vi skulle få rätt. Att Ryanair vinner i hovrätten sedan helt plötsligt lägger ner i HD är jättekonstigt. Då är de rädda att det ska bli en prejudicerande dom. Det är som att springa ett maraton och ge upp 200 meter från målet, säger Daniel Karfs, jurist vid KO.

Kommentarer är stängda.