Annons:

Lufthansas personal i strejk på Frankfurts flygplats

Lufthansas kabinpersonal strejkar på Frankfurts flygplats. Strejken kommer inledningsvis att vara fram till klockan 13 på fredagen.

Klockan fem på fredagsmorgonen meddelade kabinpersonalfacket UFO (Unabhängigen Flugbegleiterorganisation) att strejken skulle inledas. Till en början kommer strejken endast att gälla Frankfurts flygplats och vara fram till klockan 13 på fredagen, skriver DN. Tid för start och slut meddelades med sex timmars varsel.
 
Lufthansa har sagt att passagerare kan hänvisas till andra flygbolag, men förseningar och inställda avgångar är att vänta. Hitills har Lufthansa ställt in 25 procent av sina avgångar från Frankfurt, vilket motsvarar 64 flygningar.
 
”Långflygningar är vår prioritet och, där det är möjligt, kommer de inte att ställas in. Förseningar måste man dock räkna med” meddelar Lufthansa. 
 
Som Travel News tidigare berättar bröt löneförhandlingarna mellan Lufthansa och kabinpersonalfacket UFO, som representerar 19 000 kabinanställda, samman tidigare i veckan. En totalstrejk skulle enligt ATW kostar flygbolaget upp till 25 miljoner euro per dag. BBC rapporterar dock att tyskjätten har finansiella reserver för att klara en strejk.
 
UFO kräver 5 procents lönelyft för kabinpersonalen plus bonusar och en garanti att flygbolaget inte kommer att outsourca jobb.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024