Annons:

Efterfrågan på mobila tjänster för konferenser ökar kraftigt

Under de senaste två åren har efterfrågan på mobila tjänster i samband med konferenser ökat kraftigt.

Efterfrågan på mobila tjänster i samband med konferenser har ökat med 75 procentenheter under de senaste två åren, enligt arrangören Meetagain.

– Tidigare efterfrågades mobila tjänster i upphandlingar endast i enstaka fall men nu har det fullkomligen exploderat. Vi tror att det är en utveckling som gynnar konferensbesökaren. Tjänsterna skapar mer interaktiva möten och underlättar även det praktiska kring konferensen för besökaren, säger Ewa-Karin Franck, vice vd för Meetagain.
De mest populära mobila tjänsterna är att erbjuda konferensdeltagare möjlighet att få program, deltagarlistor och kartor direkt till mobilen via mobilanpassade sajter och appar. Detta innebär att informationen enkelt kan uppdateras, till skillnad mot tidigare pappersutskick. Även interaktiva tjänster i samband med själva konferensen efterfrågas nu ofta.
– De resurser som sparas med hjälp online-registrering och mobila tjänster gör att arrangörer nu kan lägga mer resurser på att öka konferensers interaktivitet, vilket i slutändan skapar en bättre deltagarupplevelse för besökarna, säger Ewa-Karin Franck.

Kommentarer är stängda.