Annons:

Gran Canaria höstlovsfavorit

Enligt färsk statistik från Ticket så ökar höstlovsresorna med 20 procent i år. Det absoluta favoritresmålet är Gran Canaria, som har dubbelt så många bokningar som tvåan Teneriffa.

En klar majoritet av höstlovsresorna går till Gran Canaria, det visar statistik från resebyrån Ticket. Grannön Teneriffa petar ned New York till en tredjeplats.
 
– Det är tydligt att många svenskar törstar efter sol, bad och värme. Inför höstlovet bokar Ticket in nästan lika många resenärer till Kanarieöarna som till alla de andra resmålen på topplistan tillsammans, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket.
 
En nykomling på topplistan är Paris som kvalar in på en åttondeplats. Det största uppsvinget står London för som ökar med 72 procent. Även Bangkok ökar stort med 43 procent. Antalya är destinationen som klättrar flest placeringar, från en sjunde- till en femteplats.
 
– Antalya ökar med hela 37 procent och vi ser en stor ökning på återkommande resenärer som lärt sig att sommarvärmen stannar kvar längre längs den sydöstra delen av Turkiet. Både Kanarieöarna och Antalya är utmärkta resmål för barnfamiljer, då det är relativt korta restider samtidigt som det finns ett mycket brett utbud av familjeanläggningar, säger Martin Durnik.
 
Topplista novemberlovet:
1. Gran Canaria (1)
2. Teneriffa (3)
3. New York (2)
4. London (4)
5. Antalya (7)
6. Hurghada (6)
7. Bangkok (8)
8. Paris (ny)
9. Miami (6)
10. Barcelona (9)

Kommentarer är stängda.