Annons:

Rezidor ska kapa energiförbrukning med 25 procent

Rezidor lanserar ett stort miljöinitiativ som ska leda till att hotellkedjan minskar sina energiutsläpp med 25 procent fram till 2016.

Miljöinitiativet Think Planet omfattar kedjans drygt 330 hotell i Europa, Mellanöstern och Afrika under varumärkena Radisson Blu, Park Inn by Radisson och Hotel Missoni.

Ett av mönsterhotellen är Radisson Blu Waterfront med tillhörande kongresscenter, som varit Svanenmärkt ända från start och överlag har miljöarbetet kommit långt i Norden och andra delar av Europa. Utmaningen för Rezidor är att deras hotell finns på så många olika marknader, där utvecklingen och medvetenheten kommit olika långt.

–          Men det finns ett fantastiskt engagemang, inte minst bland personalen runt om i världen. På ett av våra hotell i Sydafrika har hotellet bytt ut 4 000 lampor till LED-lampor vilket ger stora energibesparingar och sparar kostnader, säger Inge Huijbrechts, chef för Responsible Business  på Rezidor Hotel Group.

 

I projektet Think Planet fokuserar hotellkedjan på de energibesparande investeringar som har störst inverkan. 45 procent av energiförbrukningen på ett hotell kommer från ventilation, värme och luftkonditionering, 20 procent kommer från belysning, varmvattenförbrukningen står för 12 procent och kyla för restaurangköken står för 9 procent.

 

Målet är att från i år fram till 2016 minska de totala energiutsläppen med 25 procent. Det ska ses i ljuset av att turismens starka globala tillväxt gör att utsläppen från turismen beräknas fördubblas till 2050.

–          Vi vill fortsätta växa men inte bidra till utsläppsökningen. Rezidors hotell gör av med lika mycket energi motsvarande alla hushåll på Island, 130 000, så vad vi vill åtstadkomma gör skillnad, säger Inge Huijbrechts.

 

Bilden visar Stockholm Waterfronts vd Sam Holmberg och Inge Huijbrechts, chef för Responsible Business  på Carlson Rezidor Hotel Group.

 

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024