Annons:

Skistar hjälper säsongsarbetare kombinera jobb med studier

Ett nytt campus invigs mitt i skidbacken i Sälen. Därmed kan säsongsarbetare studera via distans samtidigt som de arbetar.

– Vi är väldigt stolta över att det redan nu är 28 medarbetare som valt denna möjlighet och vi ser stor potential att detta kommer växa. Att studielokalen dessutom ligger mitt i skidbacken känns som en perfekt studiemiljö, säger Jonas Bauer, destinationschef Skistar Sälen.
Det finns närmare 2 000 säsongsanställda i Sälen. Enligt en undersökning som Skistar Sälen har utfört bland sina medarbetare och potentiella medarbetare ställer sig 80 procent positiva till att kunna studera på plats i Sälen. Skistar har därför inlett ett samarbete med Högskolan Dalarna och Lärcentrum i Malung-Sälens kommun. För Skistar och andra företag i Sälen innebär det att man får behålla duktiga medarbetare under flera säsonger och medarbetarna kan på ett mindre kostsamt sätt studera och säsongarbeta samtidigt. Genom riksintaget till utbildningarna ges också möjlighet för företag i Sälenområdet att rekrytera ambitiösa ungdomar från hela landet som i första hand tänkt studera på heltid men som nu kan välja Sälen och kombinera studier, säsongarbete och skidåkning.
Studenter kommer att erbjudas studenthyra i personalbostäderna under barmarksperioden och studentrabatter som påminner om de personalrabatter som finns under vintersäsongen.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024