Annons:

Gran Canaria mest bokad i vinter

Efter en regnig sommar väljer fler än någonsin att söka värmen utomlands och den populäraste destinationen denna vinter är Gran Canaria. Det visar en undersökning som Ticket har låtit Novus genomföra.

Under gårdagen presenterade resebyrån Ticket bokningsstatistiken för nästkommande vinter tillsammans med en färsk undersökning från Novus om svenskarnas resvanor. Undersökningen visar att den kalla och regniga sommaren ökat svenskarnas sug efter en vinterresa. 35 procent av svenskarna svarar att de planerar en utlandsresa i vinter, vilket är en ökning med tre procent jämfört med förra året. Reslusten bekräftas av Tickets bokningsstatistik som visar att vinterresorna ökat med tolv procent jämfört med förra året.
 
Var femte svensk anger att deras resplaner på något sätt har påverkats av den regniga sommaren och den fått fler att överväga en vinterresa som annars inte skulle ha blivit av. Det anger nio procent av svenskarna.

När det kommer till vinterresan är svenska folket traditionella. För tredje året i rad är Gran Canaria den mest bokade destinationen och bokningarna dit har ökat med tio procent jämfört med förra året. Ticket ser dock en rejäl uppgång på bokningar av långdistansresor, en trend som startade redan förra vintern. Inför vintern som kommer väljer ännu fler svenskar att styra sin vinterresa till ett resmål långt bort.
 
De mest populära långdistansresmålen är fortfarande Bangkok och Phuket som ligger tvåa och trea på topplistan över de mest bokade vinterdestinationerna. Även New York och Miami i USA samt Cancún i Mexiko står för stora volymer av resenärer.
 
– Den regniga sommaren har verkligen ökat reslusten bland svenskarna. Många känner att de inte fått tillräckligt många soldagar på semestern och är därför extra sugna på en resa till solen. Framför allt är det Gran Canaria som lockar svenska soldyrkare. Gran Canaria är den överlägset mest bokade destinationen och ön har dubbelt så många bokningar som de övriga Kanarieöarna tillsammans, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket.
 
Det är inte bara bokningar av vinterresor som ökat utan även jul- och nyårsresorna. I år ligger de röda dagarna bra till i kalendern vilket har fått fler svenskar att boka resor under denna period. Bokningarna av jul- och nyårsresor har redan nu ökat med hela 53 procent jämfört med förra året och Ticket tror på nya rekord för resor under dessa högtider.
 
Förra året gick flest julresor till Kanarieöarna. Men i år är Thailand det land som lockar flest antal resenärer och flera av de thailändska destinationerna ökar markant. Julresorna till Bangkok ökar med 82 procent, Phuket med 15 procent och Krabi med 30 procent.
 
Foto: Ving

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024