Annons:

Medicinsk turism ökar i Asien

En industri, som visserligen inte är ny, men som just nu växer kraftigt i Sydostasien är att kombinera semesterresan med en behandling, så kallad medicinsk turism.

Medicinsk turism är en alltmer växande trend i Asien, skriver SvD och Wall Street Journal. Resenärer från västvärlden söker billigare sjukvård i regionen och sjukhusen kan erbjuda välutbildade läkare och medicinsk expertis som väl konkurrerar med den sjukvård turisterna kan få i sina hemländer. Det som skiljer är prislappen.

De ”medicinska turisterna” söker både kosmetisk kirurgi som ansiktslyft eller fettsugning men även intresset för vanliga ortopediska ingrepp och hjärtoperationer har ökat. Patienterna kommer framför allt från USA, Europa och Stillahavsregionen. 

Filippinerna är ett av de länder som satsar stort på den medicinska turismen. Den filippinska regeringen vill nu öka satsningarna för att antalet turister ska växa från dagens 3 miljoner till 10 miljoner 2016. Målet är att de ”medicinska turisterna” ska stå för en fjärdedel av ökningen.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024