Annons:

SRF kritiska till nya EU-regler

Ett förslag från EU-kommissionen om nya regler för avgångs- och ankomsttider på flygplatser upprör Svenska Resebyråföreningen.

Just nu finns ett förslag från EU-kommissionen som säger att nya regler ska gälla på europeiska flygplatser, skriver Aftonbladet. Bland annat innebär de nya reglerna att flygbolag kommer att tvingas flyga till en destination under en längre period än vad som gäller i dag. Förslaget har fått Svenska Resebyråföreningen, SRF, att reagera. I en skrivelse till näringsdepartementet uppmanar SRF regeringen att motsätta sig kommissionens förslag.
 
– Det vi är mest oroliga för är att det ska bli mycket dyrare att flyga, säger Thomas G Ohlsson, generalsekreterare för SRF, till Aftonbladet. 
 
SRF reagerar främst på de förändrade slottiderna. Nuvarande minimilängden för slottider är fem veckor under vinter- och sommarsäsong. I det nya förslaget ändras minimitiden till tio- respektive femton veckor.
 
Det kan komma att innebära att flygbolag tvingas att flyga till destinationer där det inte längre är säsong, vilket i sin tur skulle göra det dyrare att flyga till vissa orter eftersom flygplanen kommer att flygas halvfulla. 
 
– Miljömässigt är det helt vansinnigt, säger Thomas G Ohlsson till Aftonbladet.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024