Annons:

Kurt Ritter lämnar Rezidor

Kurt Ritter, Rezidors koncernchef och vd sedan 23 år, lämnar hotellkoncernen som nu har utsett en efterträdare.

Vid årsskiftet avgår Kurt Ritter från posterna som koncernchef och vd för Rezidor, en position som han har innehaft sedan 1989, och går i pension. Den 1 januari tillträder hans efterträdare.
– Kurt Ritter är en av hotellbranschens stora ledare. Vi är tacksamma för den roll han har spelat i Rezidors utveckling i över två decennier och som gjort det till ett av de snabbast växande hotellföretagen. På senare tid har han kraftigt bidragit till Carlson Rezidor Hotel Groups integrering, vilket har gjort hotellgruppen till en av världens största och mest dynamiska, säger Trudy Rautio, ordförande i Rezidors styrelse och Carlsons koncernchef och vd.
Kurt Ritter, 65, har haft en av hotellnäringens längsta tjänstgöringstider som vd. Under hans ledarskap växte Rezidors portfölj till mer än 430 hotell med 95 000 rum i drift och under utveckling i 70 länder i Europa, Mellanöstern och Afrika.
– Jag har haft lyckan att leva min dröm. Jag ville alltid bli hotellvärd och under 35 fantastiska år har jag fått chansen att träffa inspirerande människor och förhandla fram spännande avtal, och jag har alltid trivts med att arbeta inom servicebranschen, säger Kurt Ritter.
Hotellgruppen har utsett Wolfgang M. Neumann till ny koncernchef och vd från och med årsskiftet. Han är i dag vice koncernchef och operativ chef.
– Det är med glädje vi meddelar den planerade övergången till Wolfgang M. Neumann som ny koncernchef och vd. Han är en hotellvärd med internationell erfarenhet som kommer att ytterligare stärka Rezidors ställning som branschledande och värdefull medlem i Carlson Rezidor Hotel Group – med fortsatt fokus på vinstgenerering och lönsam tillväxt, säger Trudy Rautio.
Kurt Ritter kommer att fungera som rådgivare under en övergångsperiod på tre månader i början av nästa år. Därefter fortsätter han som strategisk rådgivare för Trudy Rautio.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024