Annons:

Qatar Airways går med i flygallians

Qatar Airways blir det första av gulfbolagen att gå med i en flygbolagsallians. Bolaget är på väg att bli medlem i oneworld, uppger Financial Times. Men flygbolagets operativa chef gav några timmar senare motstridigt besked.

Inget av de snabbväxande flygbolagen från Persiska gulfen – Emirates, Etihad och Qatar Airways – har hittills visat något större intresse för att gå med i någon av de stora flygbolagsallianserna, Star Alliance, Oneworld eller Skyteam.

Fram till nu. För enligt uppgifter i Financial Times har Qatar Airways tackat ja till medlemskap i oneworld. Efter månader av förhandlingar väntas medlemskapet tillkännages nästa vecka.

I Oneworld blir Qatar Airways partner med flygbolag som British Airways, American Airlines, Finnair, Qantas och Cathay Pacific.

Qatar Airways med bas i Doha grundades 1994 och har en flotta på 111 flygplan och 200 flygplan till på beställning. Flygbolaget utsågs till världens bästa i Skytrax World Airline Award förra året.

Några timmar efter att det första beskedet kommit från Qatar Airways om det nya allianssamarbetet kom dock motstridigt besked från Qatar Airways operativa chef att flygbolaget inte är på väg i i Oneworld vid denna tidpunkt, enligt ETurboNews. Någon förklaring till de förvirrande och motstridiga beskeden hade ETurboNews ingen förklaring till.

 

Artikeln är uppdaterad 10.15

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024