Annons:

CWT lanserar möteprognos

Carlson Wagonlit Travel lanserar nu en Meetings & Events prognos för 2013 och förutspår en blygsam utveckling på mötessidan.

– Eftersom de ekonomiska förutsättningarna runt om i världen fortsätter att variera från region till region så kommer även prisutvecklingen för Meetings & Events se olika ut beroende på var du befinner dig, berättar Pernilla Andrén, Director Meetings & Events, Nordic Countries, Carlson Wagonlit Travel.
 
Ekonomierna i Asien och Latinamerika börjar stabilisera sig och följer fortsatt en positiv trend. I USA kan man se en långsam men stabil återhämtning medan skuldkrisen i Europa anses som det största hotet mot den globala ekonomin.
 
– Vi förväntar oss att mötesansvariga i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) kommer att förlägga en större del av sina möten lokalt och regionalt vilket gör att internationella bokningar minskar. Detta fenomen orsakas främst av den ekonomiska osäkerheten. Vi ser också att efterfrågan på interna möten kommer att öka då företagen framför allt satsar på att motivera, inspirera och utbilda sina medarbetare, säger Pernilla Andrén.
 
Generellt sett så förväntas kostnaden per deltagare och per dag öka mellan 0 och 2 procent i EMEA-regionen under nästa år, vilket är en blygsam utveckling i jämförelse med exempelvis Latinamerika som väntas öka mellan 9 och 12 procent.
 
– Med tanke på att kostnaden för möten i Europa inte ökar något nämnvärt så kommer företagen förmodligen inte heller känna sig manade att minska antalet mötesdeltagare vilket leder till att vi ser en liten ökning av mötesinvesteringar under nästa år, säger Pernilla Andrén.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024